Jaaraangifte 2013

Inzake de jaaraangifte Inkomstenbelasting 2013 kunnen wij melden dat over het algemeen geldt dat Nederlandse particuliere CATF-Unithouders de waarde van hun CATF-Units – met als peildatum 1-1-2013 – bij hun vermogen (bezittingen min schulden) dienen op te tellen en aan te geven in Box 3.

Deze waarde wordt in USDollars vermeld op uw persoonlijk document: Investor statement 2012, dat u kunt vinden op uw ‘User Account’ bij de Investor login op de www.catf.lu website. Onder het kopje Market Value wordt de toenmalige USDollar-waarde van uw investering op de Engelstalige schrijfwijze weergegeven (dus leest u de komma als een punt en de punt als een komma). Om het bedrag in Euro’s te kunnen vermelden op uw aangifte, deelt u het door de koers van 1-1-2013 ad $ 1,3190 USD per Euro.

Heeft u nog geen User Account? Dan dient u zich eerst te registreren. Lukt dat niet of heeft u daar vragen over, dan kunt u dat op deze pagina aangeven. Wij helpen u dan zo snel mogelijk.

Bent u eenmaal geregistreerd? Dan kunt u voortaan:

  • Uw adresgegevens, Unit-aantal (Holdingposition met 3 decimalen), alsook de jaarlijks vastgestelde NAV-waarderingen van de CATF-Units, via ‘My Profile’ inzien;
  • Uw klantenprofiel inzien. Wilt u dat uw adreswijziging, nieuwe bankrekeningnummer, opgave van erfgenamen, opgave van een gevolmachtigde of echtscheiding officieel in het Unitholders-Register van de Administrative Agent wordt verwerkt, dan dient u hiervoor altijd contact met Öko-Life op te nemen. Wij sturen u dan een overeenkomstig wijzigingsformulier met verdere instructies;
  • Alle CATF-productinfo inzien, via ‘Investor Information’;
  • Alle info over de Supervisory and Audit Committee (SAC) inzien, via ‘SAC’;
  • Alle CATF-Nieuwsberichten en -Nieuwsbrieven inzien, via ‘News archive’.

Voor professionele beleggers, ondernemers en rechtspersonen geldt een andere fiscale regelgeving. Omdat de regelgeving ook in individuele gevallen kan afwijken, raden wij feitelijk iedere unithouder aan contact op te nemen met zijn/haar eigen belastingadviseur, om zich volledig en correct te informeren over de toepassing van de wet- en regelgeving in zijn/haar situatie.

U kunt ons bij vragen natuurlijk ook altijd even mailen via info@öko-life.com of bellen via
088-8810102.